Loading...

Tantramassage efter overgreb?

DET forgangne år har budt på megen snak om overgreb. Og godt for dét.

OGSÅ tantraverdenen har stået for skud - og det var der brug for.

FOR ligesom der har været “brodne kar” og overgreb blandt terapeuter, på arbejdspladser og uddannelsessteder - har der selvfølgelig også været det i tantramiljøerne og blandt tantrabehandlerne.

DET er vigtigt, vi får italesat overgreb og at ofrene føler sig mødt. Og at de, der begår overgreb, forsvinder fra miljøet.

JEG har desværre mere end én gang set, at et menneske opsøgte en tantrabehandler, fordi vedkommende havde brug for at hele efter et overgreb - men endte med at opleve endnu et overgreb, fordi behandleren ikke kunne holde sig på egen banehalvdel, men tydeligvis havde behov, der skulle dækkes. Af klienten.

 

Tilbage står vi med spørgsmålet: Er det en god idé at opsøge en tantramassør eller behandler, hvis man vil hele efter seksuelle overgreb?

MIT uforbeholdne svar er JA!

JEG svarer ja , fordi jeg jævnligt opsøges af klienter med seksuelle overgreb i rygsækken, som har brug for at hele i et trygt rum.

DERFOR ser jeg gang på gang, at lige netop en tantrabehandling kan noget vigtigt - og at det virker.

JEG opsøges både af mænd, der har været ude for overgreb begået af andre mænd, mænd, der har været ude for overgreb begået af kvinder - og selvfølgelig kvinder, der har oplevet overgreb begået af mænd.

I ALLE disse tilfælde kan mødet med en den feminine energi hos en kvindelig behandler være det rigtige sted at starte.

SENERE kan man overveje, om mødet med en mandlig behandler kan være skridtet videre i processen med at hele overgreb. Men i starten af processen kan mødet med en mands maskuline energi være for voldsomt.

 

Hvordan kan jeg hele i en tantrabehandling - hvis jeg tidligere har været udsat for overgreb?

EFTER overgreb befinder kroppen sig ofte i en form for stress-mode, der gør, at du kan have svært ved at mærke dig selv - netop fordi du har kæmpet for ikke at skulle mærke dig selv.

DENNE tilstand kan sagtens vare ved mange år efter overgrebet, hvis ikke du har arbejdet med det, der er sket.

DE fleste ofre for overgreb vil nemlig bare gerne videre i en fart og glemme det, der er sket.

MEN kroppen glemmer ikke.

DU har brug for at finde tilbage i din krop via blid berøring i et trygt rum. Et rum, hvor du ikke skal forstille dig, udholde noget eller give noget tilbage til den, der rører ved dig.

OG du har brug for at møde en dygtig og erfaren behandler, som ved noget om kroppen og dens reaktioner efter overgreb.

DEN behandler, du vælger, skal kunne afgrænse sig selv fra omgivelserne og kunne være fuldt og helt til stede for dig under behandlingen. Det betyder, at behandleren IKKE skal have dækket sine egne behov for berøring under massagen af dig.

 

Hvad skal jeg være opmærksom på, hvis jeg vil bruge en tantrabehandling i min helingsproces efter overgreb?

FIND en behandler, du har tillid til. Bed gerne om anbefalinger fra andre.

BOOK en gratis, uforpligtende samtale om din behandling HER

VÆR åben omkring dine udfordringer under forsamtalen med din behandler. Du behøver ikke at fortælle om overgrebet/overgrebene i detaljer, men det er vigtigt for din behandler at vide, at du har været udsat for overgreb, så hun kan tage højde for det i behandlingen.

VÆR opmærksom på at sige til og fra under behandlingen. Du skal aldrig udholde noget.

HVIS noget føles det mindste ubehageligt, så sig fra og din behandler vil omgående ophøre med den form for berøring, der ikke er god for dig.

EN del af din heling består i at lære at mærke efter igen, og sige til og fra. Det kan være ned i mindste detalje: Et tryk på maven, et strejf af halsen.

DIN krop er din alene og kun du ved, hvad der er rigtigt for dig.

I DAGENE og ugerne efter en behandling vil du ofte føle dig mere sårbar og skrøbelig. I behandlingen arbejdes både på cellulært, muskulært og energetisk. Jeg arbejder rigtig meget med dit bindevæv, hvor mange af dine følelser sidder.

DERFOR opfordrer jeg altid klienten til at kontakte mig, hvis han eller hun har brug for at tale med mig om sine reaktioner i dagene efter behandlingen.

 

Det hele menneske

NÅR vi inddrager kroppen i vores helingsprocesser, sættes der turbo på.

HER åbnes op for en intens rejse ind i dig selv - som dog sjældent er smertefri.

MEN den er det hele værd.